Hva er det som skiller Tankefeltterapi (TFT) og NLP terapi fra psykoterapi, psykoanalyse og humanistisk psykologi?


Psykoterapi

Anvender psykologiske prinsipper og virkemidler i forsøk på å hjelpe mennesker med følelsesmessige problemer, eller med adferd og handlingsmønstre som er til besvær for personen selv eller andre. Dialogen og samarbeidet mellom behandler og pasienten er grunnleggende. Formålet er at pasienten skal få det bedre.


Psykoanalyse

Tar utgangspunktet i underbevisstheten, og hvilken rolle den har for den enkelte. Hvordan fortrengte minner og følelser gir utslag hos vedkommende. Psykoanalysen mener at nevrosen er en konstant tilstand.


Humanistisk psykologi

Her brukes aktiv lytting. Respekterer det unike i hver person. Mennesket har evnen til å reflektere over sin egen situasjon. Mennesket er aktiv og skapende, og søker selv mening i tilværelsen, søker personlig vekst og utvikling og et meningsfullt liv.


Jeg har jobbet flere år i psykiatrien og har erfart en del av disse retningene og metodene. Forskjellen er at både TFT og NLP terapi virker raskt, klienten trenger heller ikke lang behandlingstid. Innen de andre retningene kan det ta lang tid før klienten merker endring, noen kommer heller ikke videre. Forskning viser at det er bare 5 % som blir bra med psykoterapi. Noen går i årevis til terapi. Jeg er glad for at jeg har funnet noe som virkelig hjelper de aller fleste som kommer til meg. Det er enkle teknikker og metoder som gir klienten det han/hun har behov for å komme videre i livet.

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å fungere som tiltenkt. Vi sporer også bruk av nettsiden, men anonymt. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og håndterer personlig data. Les mer ».

Ingen personlig data samles ved bruk av nettsiden
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk