Hva er MediYoga?

 

MediYoga er en terapeutisk yogaform.

 

Det blir utdannet hvert år et hundretalls instruktører og yogaterapeuter rundt omkring i Sverige og Norge.

Jeg har lært lange, dype åndedrag og andre enkle teknikker som jeg lærer fra meg til mine klienter og kursdeltakere.

Alle av oss som instruerer i MediYoga har medisinsk kompetanse og forstår yogaens effekter ut fra et medisinsk perspektiv.

 

MediYoga er grunnlagt og utviklet av Gøran Boll på IMY, Instituttet for Medisinsk Yoga, i Stockholm.

MediYoga har sin opprinnelse i klassisk Kundaliniyoga og begynte å ta form allerede i 1998, da det første samarbeidet med Karolinska Instituttet startet.

Da gjaldt det en studie om hva yoga kan gjøre for pasienter med kroniske ryggsmerter.

Siden den gang er det gjennomført mange forskjellige studier på MediYoga og dens virkninger på forskjellige pasientgrupper og helseproblemer generelt.

Det har også blitt gjennomført flere studier i store virksomheter, som for eksempel Post Girots Stressprosjekt 1999 og Kronofogdens Stressprosjekt 2009. MediYoga er siden 2004 et av de mest etablerte rehabiliteringsalternativene for langtidssykmeldte i Astra Zeneca.

 

Det jobbes for å få yoga som en naturlig del av samfunnet, i hverdagen, på skolen, på jobb, i helsevesenet osv. Det er der det er nødvendig.  Det gjøres mye ny forskning, utvikling av utdanningsprogrammer og produkter og tjenester som yogaen skal være lett tilgjengelig og tilgjengelig der det gjør nytte – i midten av den rask stressede hverdagen for mange.

 

Temaet for neste innlegg: Pusten, de lange dype åndedrag.

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å fungere som tiltenkt. Vi sporer også bruk av nettsiden, men anonymt. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og håndterer personlig data. Les mer ».

Ingen personlig data samles ved bruk av nettsiden
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk