I dagens samfunn er det et økende problem med avhengighet. Vi bruker mye tid på å gå og bekymre oss. Slike ting som vi ikke kan gjøre noe med. Det handler mye om kontrollbehov, døden, flystyrt, fremtiden, økonomi osv.

I min praksis ser jeg at angst og avhengighet hører sammen. Det ser ut til at avhengighet skyldes et forsøk på å dempe en eller annen form for angst. Til tross for at de stoffene de er avhengige av aldri gjør annet enn å maskere angsten, de reduserer eller fjerner den ikke. Ofte ser jeg at avhengigheten er det eneste synlige beviset på angst. Vedkommende registrerer suget etter stoffet eller handlingen som han/hun er avhengig av. Det kan være røyk, sjokolade, spill, kontrollbehov, alkohol osv.

Angst er så utbredt i samfunnet vårt at folk flest knapt nok legger merke til at det er angst de opplever. Ofte opptrer angst som en aversjon mot å gjøre bestemte ting.

Et annet vanlig tegn på angst er suget etter en drink eller sjokolade etter en stresset dag. Eller trangen på å ha kontroll på alt. Dette utløses av angsten, et ønske om å finne falsk trøst og ro gjennom mat, alkohol eller en annen form for avhengighet. Verken mat, alkohol, røyk kan gjøre noe med angsten, det virker lindrende bare et kort øyeblikk. Vedkommende blir bare verre, slike stoffer har en beroligende effekt, dermed blir avhengigheten ubevisst forsterket.

Vi har bekymringer over hva andre mener om oss. ”Enn om hun/han ikke er fornøyd med meg.” ”Jeg er ikke god nok.” Samme hva jeg gjør, blir det ikke bra.” Bekymringer kan ødelegge hverdagen. Dette er stressende, dermed er det lett å bli avhengig, ved å bruke stoffet/handlingen roer vedkommende seg et kort øyeblikk.

Biologer forklarer avhengighet med at handlingen skaper velværefølelse i hjernen. Det utsondres store mengder av signalstoffet Dopamin. Dermed lærer hjernen at dette er bra, dette må gjentas.

Jeg har god erfaring med å behandle angst og avhengighet med Tankefeltterapi og NLP coaching. Teknikker og metoder kombineres, som gir umiddelbart effekt. Det kreves at klienten er villig til å jobbe seg ut av det destruktive mønsteret.

For å behandle avhengighet er det viktig å behandle suget med Tankefeltterapi. Dette er enkle avspenningsteknikker som klienten lærer å bruke selv.

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å fungere som tiltenkt. Vi sporer også bruk av nettsiden, men anonymt. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og håndterer personlig data. Les mer ».

Ingen personlig data samles ved bruk av nettsiden
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk